Werkwijze

De kinesitherapeut is specialist in het functioneren van het menselijk bewegingsapparaat. Dit omvat de werking van de beenderen, gewrichten, spieren, bindweefsel, zenuwen, etc…

In een gezond individu is ons bewegingsapparaat in perfecte harmonie met elkaar. Soms treden er echter stoornissen op in dit evenwicht dewelke kunnen leiden tot blessures.


Er wordt daarom altijd gestart met een uitgebreid klinisch onderzoek waarin de klachten alsook de onderliggende oorzaken worden onderzocht.

De behandeling richt zich niet alleen tot het behandelen van de symptomen maar ook op de dysfuncties van het bewegingssysteem die deze hebben veroorzaakt. Alleen zo kan er weer evenwicht in het lichaam worden gerealiseerd.


Een behandeling bestaat uit manuele therapeutische verstrekkingen met daarnaast een actieve specifieke aanpak in de vorm van oefentherapie. Deze verschillende therapievormen worden niet gezien als afzonderlijke entiteiten, maar als één perfect passend geheel.


Manuele therapie wordt gebruikt om het betrokken weefsel en zenuwstelsel weer mobieler te maken en klaar te stomen om belast te worden. Dit wordt gekoppeld met een gestructureerd oefenprogramma zodat progressief de belastbaarheid van je lichaam weer wordt opgebouwd  en je weer pijnvrij kunt bewegen en presteren op je oude niveau (en verder).


Een revalidatieplan is altijd op maat gemaakt met jouw hulpvraag als einddoel.